Turkiet kan få luftvärnsrobotar

Uppdaterad
Publicerad

Nederländerna och Tyskland överväger att skicka luftvärnsrobotar av typen Patriot till Turkiet för att försvara landets gränser.

Turkiet har fört samtal med Nato om hur säkerheten kan höjas längs den 90 mil långa gränsen mot Syrien efter att granater därifrån slagit ned på turkisk mark.

Tyskland och Nederländerna är de enda länderna i Europa som har Patriotrobotar, motiverar talesmannen, för det nederländska försvarsdepartement, övervägandet.

EU-möte om Mellanöstern

EU:s utrikesministrar ska i dag mötas för att diskutera krisen i Mellanöstern, erfar Ritzau. Det är inte sannolikt att  de kommer att enas om ett ställningstagande till den syriska oppositionen.

Frankrike blev i förra veckan första EU-land som erkände oppositionsalliansen som en legitim representant för det syriska folket. Men flera länder tvekar.

Storbritanniens utrikesminister William Hague sade i fredags att den brittiska regeringen behöver veta mer om alliansen innan beslut fattas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.