Rasande bränder British Columbia i västra Kanada. Foto: TT

Tusentals evakuerade efter skogsbränder i Kanada

Torrt och varmt väder har fått skogsbränder att rasa vilt i västra Kanada. Uppemot 14.000 människor flyr just nu sina hem för att undkomma lågorna.

Ungefär 14.000 människor har tvingats lämna sina hem till följd av de många skogsbränder som rasar i British Columbia i västra Kanada.

Myndigheterna varnar för att bränderna kan sprida sig ytterligare då det torra, varma vädret fortsätter under veckan, enligt nyhetsbyrån Reuters. Det finns inga uppgifter om skadade eller omkomna.

Har rasat sedan i fredags

Bränderna startade i fredags i området som inte fått regn på flera veckor. Ungefär 1.600 personer arbetar med att bekämpa bränderna och provinsen har utlyst katastrofläge för första gången sedan 2003. Även militär deltar i räddningsarbetet.

En fond på 100 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande cirka 650 miljoner svenska kronor, har gjorts tillgänglig till förmån för de branddrabbade.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer