Snöstormen drabbat totalt 13 delstater från South Carolina till Maine. Foto: Stefan Rehnman/SVT

Tusentals flyg inställda i snöstorm i USA

Uppdaterad
Publicerad

En snöstorm rör sig upp längs den amerikanska östkusten, ovädret ställer till det ordentligt för resenärer som vill resa till, från eller inom USA. Tusentals flyg har ställts in och hundratals är försenade.

Flygplatserna i New York City och Boston är hårdast drabbade när snöstormen nu rör sig upp längs östkusten mot delstaten Maine, rapporterar nyhetsbyrån AP. Flygplatsen John F. Kennedy meddelar att det just nu är störningar i flygtrafiken. 

Enligt flyg-tjänsten FlightAware har över 3.200 flygningar i, till och från USA hittills ställts in och över 800 är försenade.

13 delstater drabbade

En av SAS flygningar fram och tillbaka mellan Köpenhamn och Boston har hittills ställts in till följd av ovädret, uppger flygbolaget för SVT Nyheter.

Snöstormen drabbat totalt 13 delstater från South Carolina till Maine. I Georgia, North Carolina, Virginia, New Jersey och New York har guvernörerna utlyst undantagstillstånd.

”Bra att vara inomhus”

Inte många är ute i ovädret men Miriam Morales som jobbar på en lokal restaurang tog sig utan problem till jobbet i morse. Det är vägen hem hon tror blir svår.

– Jag bor i Queens och med tanke på hur det snöar nu så tror jag att tunnelbanetågen hem kanske blir inställda, säger hon till SVT:s reporter på plats i New York.

Fem centimeter i timmen och snön spås fortsätta falla till kvällen. Guvernören i New York, Andrew Cuomo, kallar situationen för extrem och farlig.

– Det är bra att vara inomhus just nu med tanke på vädret och jag tror många kommer att få svårt att ta sig hem ikväll, säger Miriam Morales.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.