Tusentals hushåll strömlösa efter stormen Eleanor

Uppdaterad
Publicerad

Orkanvindar har fällt träd och skapat oreda i flygtrafiken i västra Europa där vinterstormen Eleanor har dragit in. På Irland har minst 55.000 hushåll blivit strömlösa efter att stormen dragit in över Irlands kuststäder. I Frankrike runt 200 000. Minst en person har mist livet.

Efter att ha gjort tiotusentals strömlösa i Irland och Nordirland fortsatte ovädret, som i Tyskland har döpts till Burglind, in över Frankrike, Belgien, Nederländerna och Tyskland med vindbyar på upp till 43 meter i sekunden. Varningar har även utfärdats för delar av Spanien.

I Frankrike har en skidåkare dödats av ett fallande träd i Morillon och ytterligare ett 15-tal personer har skadats i stormrelaterade olyckor runt om i landet. Fyra av dem har fått allvarliga skador, enligt civilförsvaret.

200.000 utan ström

I Heesch i Nederländerna har en person skadats av ett fallande träd.

Enbart i norra Frankrike har runt 200 000 hushåll varit strömlösa och vädertjänsten varnade för risk för översvämningar längs Atlantkusten. Eiffeltornet håller stängt, liksom parkerna i Paris, för att undvika att människor skadas av fallande grenar.

Eleanor är den fjärde svåra vinterstormen som har drabbat Europa sedan december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.