Ett stort antal poliser var posterade utanför parlamentet där ett tusentals portugiser samlats för att protestera mot regeringens budget. Foto: Scanpix

Tusentals portugiser i protester

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals portugiser samlades i går utanför parlamentet för att visa sitt missnöje med regeringen som presenterade sin budget för nästa år.

Portugal är ett av de europeiska länder som drabbats värst av den ekonomiska krisen och det finns ett stort missnöje med regeringens arbete.

– Regeringen kommer att falla. Demokratin ska tjäna folket, den är på vår sida men vi måste få bort regeringen snarast, sade demonstranten Luis Antunet som befann sig utanför parlamentet i går.

I går kväll presenterade regeringen sin budget för 2013 och 80 procent av de pengar som måste tas in för att minska landets skulder ska enligt uppgift komma från skattehöjningar.

– Den nuvarande situationen är tillfällig, liksom vissa av regleringarna. efter alla försök att nå internationell trovärdighet kan vi inte vända om nu, sade finansminister Vitor Gaspar.

Folket här har ett gemensamt intresse. Det här är vårt land och vår välfärd, som i dag är hårt ansatt

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.