TV: Här samlas fotbollsstjärnorna för en tyst minut för brandens offer

Uppdaterad
Publicerad

Portugals fotbollslandslag, som mötte Mexiko i Confederations Cup i Russia, inledde matchen med att iförda svarta sorgeband enas i en tyst minut för de 64 personer som dött i den våldsamma skogsbranden i hemlandet.

Världsstjärnan Cristiano Ronaldo, förbundskapten Fernando Santos och resten av landslaget släppte ett uttalande i samband med matchen:

”I denna sorgliga stund skickar vi våra djupaste sympatier till familjer, vänner och nära och kära till skogsbrandens offer”, säger fotbollslandslaget.

Skogsbranden i Portugal

Även Fifa-presidenten Gianni Infantino, uttryckte sitt deltagande med portugisiska folket.

”Vi vill skicka en stor kram till alla i Portugal för det de går igenom, vilket är absolut fruktansvärt. Det finns inga ord.”

Hittills har 64 personer omkommit i de omfattande bränderna i centrala Portugal. Många som försökte fly i bil omkom när bränderna spreds till vägar.

– Man har inte sett något sånt här på femtio år, säger SVT Nyheters utsända reporter Ausi Petrelius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Portugal

Mer i ämnet