En hjälparbetare i ett av sjukhusen i staden Darret Ezza som träffades av ett syriskt-ryskt flyganfall på måndagen. Foto: Aaref Watad / AFP

Två Alepposjukhus träffade i flyganfall

Uppdaterad
Publicerad

Två sjukhus i Darat Izza i Aleppoprovinsen i norra Syrien träffades i ett syriskt-ryskt flyganfall på måndagen, uppger hjälporganisationen UOSSM.

Sjukhusen, som var de enda som fortfarande var i drift i området, tvingades stänga. Två personer ur det ena sjukhusets personal ska ha skadats vid anfallet, men inga dödsfall har rapporterats.

Syriska regimstyrkor har sedan början av året trappat upp sin offensiv för att återta även de mer glesbefolkade områdena i Aleppo samt de delar av grannprovinsen Idlib som fortfarande hålls av rebeller.

Offensiven har tvingat hundratusentals civila på flykt mot den turkiska gränsen. Den har också skärpt spänningarna mellan Turkiet och Ryssland, som stödjer motsatta sidor i konflikten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.