Två personer, en kvinna och en pojke, har förts till sjukhus efter att ha blivit attackerade med kniv vid en skola i Kristiansand i södra Norge. Foto: TT

Två döda i knivskärning vid norsk skola

Uppdaterad
Publicerad

En förskollärare i 40-årsåldern och en pojke har dödats i en knivskärning vid en skola i norska Kristiansand. Polisen har inlett en omfattande jakt på den eller de som ligger bakom knivöverfallet.

– Två personer har knivhuggits, en kvinna och ett barn. De båda fördes till sjukhus i Kristiansand med allvarliga skador. Båda är nu dödförklarade, säger Per Kristian Klausen vid Agder-polisen.

Det var strax efter klockan 16 som polisen fick larm om en knivskärning vid en skola i Kristiansand.

Dubbelmord vid norsk skola

Kvinnan är en förskollärare i 40-årsåldern, men pojken har ännu inte identifierats. Ingen av dem ska ha haft någon anknytning till skolan där dådet skedde.

Polisen letar nu efter en eller flera gärningspersoner, meddelar polisen på en presskonferens.

Skolan avspärrad

Polisen har spärrat av ett område kring skolan, och en planerad julavslutning för vissa klasser på skolan har ställts in.

Hundpatruller har sökt i området och polisen arbetar för närvarande med att säkra spår. Ingen person har gripits för händelsen.

Inga kända vittnen

Enligt skolans rektor blev ingen på skolan vittne till händelsen, som ägde rum utomhus.

– Inga barn på skolan har varit inblandade. De har inte sett eller observerat vad som hände. Alla var inomhus, då det var slutet på fritidsdagen. Det enda de har sett är blåljus, säger rektorn till Dagbladet.

I sitt pressmeddelande uppmanar polisen allmänheten att höra av sig om de har någon information kring händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord vid norsk skola

Mer i ämnet