Poliser vid det muslimska centret i Lissabon där knivattacken ägde rum. Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP/TT

Två kvinnor knivmördade vid muslimskt center i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor har knivmördats och flera skadats vid ett muslimskt center i Lissabon i Portugal. Händelsen utreds som ett möjligt terrordåd. Polisen har skjutit en misstänkt gärningsman, som är gripen och förd till sjukhus, skriver The Independent.

Enligt tidningen inträffade händelsen på tisdagsmorgonen vid ett center för ismailiter, en gren inom shiaislam.

Kvinnorna som dödades ska ha varit anställda vid centret. Det finns uppgifter om att flera andra skadats men i nuläget har polisen inte gått ut med fler detaljer om detta.

Enligt uppgifter hade gärningsmannen på sig en stor kniv. När polisen kom till platsen ska han ha närmat sig dem och därefter blivit skjuten.

Inga tidigare uppgifter om våld

Portugals inrikesminister, José Luis Carneiro, säger att den misstänkte är en ung flykting som lämnats ensam med sina tre barn efter att hans fru dog i ett flyktingläger i Grekland, skriver AP.

Enligt uppgifter till inrikesministern är han en lugn person och myndigheterna har inga tidigare uppgifter om att han har varit våldsam. I den ismailitiska gemenskapen ska mannen bland annat ha fått hjälpt med språket, mat och barnomsorg.

Portugals premiärminister António Costa säger att det är för tidigt att uttala sig om ett eventuellt motiv.

”Jag vill uttrycka min solidaritet och mina kondoleanser till Ismaili-gemenskapen och familjerna till offren för morgonens attack mot Ismaili-centret i Lissabon”, skriver Costa i ett twitterinlägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.