Två misstänkta efter Parisdåd

Uppdaterad
Publicerad

Två män är nu formellt misstänkta för inblandning i terrordåden i Paris i januari. De två greps i måndags och åklagarmyndigheten har beslutat öppna en förundersökning mot dem. Två andra personer som förhörts har släppts.

De två gripna, 25 respektive 33 år gamla, hade båda band till attentatsmannen Amedy Coulibaly, som tog gisslan i en judisk butik efter det att hans kamrater angripit satirtidskriften Charlie Hebdo.

25–åringens fingeravtryck har hittas på en elpistol i butiken efter dådet. 33-åringen, som hade lärt känna Coulibaly i fängelse, utväxlade över 600 sms med attentatsmannen.

Terrordåd mot fransk tidning

I butiken dödades fyra personer vid dådet. Coulibaly, som dessförinnan också hade skjutit ihjäl en polis, dödades när butiken stormades av polis.

Vid attentatet mot Charlie Hebdo sköts tolv människor ihjäl. De två angriparna Chérif och Saïd Kouachi sköts i sin tur ihjäl vid ett gömställe efter polisjakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet