Två till personer hittade döda efter lavinen i Norge

Publicerad

Två döda har hittats i snömassorna på Blåbärfjället i Tamokdalen. Därmed har tre av de fyra skidåkare som försvann i lavinolyckan i Troms den 2 januari hittats. Polisen fortsätter leta efter den sista saknade.

Polisen i Troms meddelade vid 15-tiden via Twitter att man funnit en person i snömassorna. En timme senare kom beskedet att ytterligare en kropp hittats.

De omkomna flygs ner från berget med helikopter och därefter vidare till Tromsö, enligt NRK.

Den första kroppen grävdes fram i onsdags, så därmed har tre av de fyra som saknades hittats. En person saknas fortfarande efter lavinolyckan i Tamokdalen i Troms i Nordnorge i början av januari.

Polisen i Troms skriver på Twitter att arbetet i området fortsätter: ”Det ingår för ögonblicket 21 personer i insatsen på fjället.” Polisen, Röda Korset, Norsk Folkehjelp och norska försvaret deltar i eftersökningen, enligt NRK.

Intensiv sökinsats

Det fyra skidåkarna sågs sista gången vid 14-tiden den 2 januari, när de gjorde en topptur på Blåbärfjellet i Tamokdalen. De omkomna är tre finländska medborgare och en svensk 28-årig kvinna från Uppsala.

Trots en intensiv sökinsats under två dagar hittades skidåkarna inte. Vid 17-tiden fredagen den 4 januari gjordes bedömningen att de inte längre kunde vara vid liv, och sökinsatsen avbröts.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer