Ett hus som förstörts i Tacloban, i Leyte provinsen i Filippinerna. Foto: BOBBIE ALOTA

Tyfonen Ursula stänger ner flygtrafiken i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals har inte kunnat återvända till sina hem efter att en tyfon slog till mot Filippinerna under julafton. Stora delar av flyg- och färjetrafiken till och från önationen är utslagen.

Stormen förstärktes något innan den slog till med vindstyrkor på över 50 meter per sekund. Vindarna har lämnat förstörda hus och fallna träd efter sig, men hittills finns det dock inga uppgifter om vare sig skadade eller döda.

Medan ovädret nu drar vidare är stora delar av flyg- och färjetrafiken till och från önationen utslagen. Trafikstörningarna, som inte verkar påverka huvudstaden Manila, gör att många har svårt att hinna hem i tid till den traditionsenliga juldagsmiddagen.

Drabbas av 20 tropiska stormar varje år

Filippinerna drabbas i genomsnitt av 20 tropiska stormar varje år med förstörda skördar, hem och dödsoffer som följd. För sex år sedan dog över 7 300 människor i supertyfonen Haiyan, den dödligaste stormen som någonsin drabbat landet.

Är du på plats eller vet mer, mejla oss på tipsaoss@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.