• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tysklands utrikesminister Heiko Maas hotar med sanktioner mot Ryssland. Foto: EPA / TT

Tyskland hotar Ryssland med sanktioner efter förgiftning

Uppdaterad
Publicerad

Tysklands utrikesminister Heiko Maas hotar med sanktioner mot Ryssland med anledning av förgiftningen av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj.

– Om Ryssland under de närmaste dagarna inte hjälper till att klargöra vad som hände kommer vi att tvingas diskutera en motåtgärd med våra allierade, säger Maas till tidningen Bild.

Navalnyj insjuknade ombord på en flygning mellan sibiriska Tomsk och Moskva den 20 augusti. Han flögs efter ett par dagar till den tyska huvudstaden Berlin där han nu ligger i koma på Charitésjukhuset.

Tyska läkare har konstaterat att Navalnyj förgiftades med det Sovjetutvecklade nervgiftet novitjok. Det är samma typ av ämne som användes mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter i den engelska staden Salisbury för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.