Attacken som ägde rum riktades mot en buss som tillhör det iranska revolutionsgardet. Foto: Fars News/AFP/TT

Dödligt bombattentat i Iran

Uppdaterad
Publicerad

Ett självmordsattentat har inträffat i Iran, rapporterar AP. Minst 20 medlemmar i Revolutionsgardet har dödats och lika många skadats i sprängdådet.

Självmordsattentat utfördes i sydöstra Iran på onsdagen. Målet för självmordsbombaren ska ha varit personal i ellitstyrkan Revolutionsgardet som vid tillfället satt på en buss, uppger statliga medier.

Den väpnade sunnigrupperingen Jaish al-Adl har tagit på sig dådet som inträffade utmed vägen mellan städerna Zehedan och Khash nära gränsen mot Pakistan, skriver Reuters.

Det är i regionen Sistan och Baluchistan, nära gränsen till Pakistan, där iranska säkerhetsstyrkor med jämna mellanrum drabbar samman med väpnade sunnigrupperingar. Dessutom pågår en hel del opiumtrafik i regionen där sammandrabbningar mellan iransk militär och narkotikasmugglare inte är helt ovanliga.

Dådet är bland de dödligaste attackerna riktad mot Revolutionsgardet på flera år, skriver New York Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.