Syriens nyhetsbyrå Sana har distribuerat denna bild som ska ha tagits i samband med attacken. Foto: TT

Uppgift: 15 döda i israelisk Syrien-attack

Uppdaterad
Publicerad

Israelisk militär har avfyrat robotar mot ett område söder om Syriens huvudstad Damaskus, enligt syriska statliga medier. Stridande från Iranstödda styrkor ska ha dödats.

Attacken kom strax efter att president Donald Trump meddelat att USA lämnar kärnenergiavtalet med Iran.

Den syriska statliga nyhetsbyrån Sana rapporterar om explosionsljud och att syriska luftvärnet skjutit ner två israeliska robotar i området al-Kiswah.

Enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) har minst 15 personer som strider på den syriska regimens sida dödats. Det ska röra sig om personer från iranska revolutionsgardet och andra Iranstödda styrkor. Åtta av de dödade ska vara iranier, enligt SOHR.

Riktat mot vapenlager

Anfallet var riktat mot vapenlager som tillhör revolutionsgardet, enligt SOHR:s chef Rami Abdel Rahman.

I ett tal kommenterade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu Trumps beslut om att lämna kärnvapenavtalet med Iran, och nämnde bland annat spänningarna i Syrien.

”I flera månader har Iran transporterat dödliga vapen till sina styrkor i Syrien, med syfte att attackera Israel”, sade Netanyahu och fortsatte:

”Vi kommer att reagera kraftigt på alla angrepp på vårt territorium.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.