Foto: SVT/Twitter

Uppgift: Svensk man skjuten till döds av polis i Spanien

En svensk man har skjutits till döds i Valencia, efter att först ha dödat en polis, uppger den spanska tidningen Las Provincias.

Under natten till tisdagen hittades en väska med vad som uppges vara styckade kroppsdelar i centrala Valencia.

Blodspår på trottoaren ledde polisen till ett hus där kroppen tros ha styckats, ungefär 500 meter från fyndplatsen, skriver tidningen Las Provincias.

Skjuten i trappuppgången

Vid 14-tiden på tisdagen klev polisens utredare in i trappuppgången och stötte där på mannen som nu utpekas som en 34-årig svensk. Med sig hade han två ryggsäckar med nytvättade kläder, och den styckmördade mannens id-handlingar, skriver tidningen.

– När mordutredarna anlände till platsen gick den misstänkte mannen till attack mot polisen med en kniv och dödade en polisman, säger Jose Antion Lozano, presstalesperson vid polisen i Spanien, till SVT Nyheter. 

Kort därefter sköts den utpekade svensken till döds av polisen.

Polisen kan inte bekräfta nationalitet

Polisens presstjänst i Spanien hänvisar till att ärendet är under pågående utredning och kan inte bekräfta vare sig ålder eller nationalitet på den skjutne mannen.

Man vill inte heller uttala sig om mannens eventuella kopplingar till den styckade kroppen som påträffats tidigare under natten.

Inte heller svenska Utrikesdepartementet (UD) kan bekräfta den misstänkte mannens nationalitet.

– Vi känner till uppgifterna men kan inte säga om det rör sig om en svensk medborgare, säger Patric Nilsson, kansliråd på UD.

Hemmahörande i västsverige

Enligt GT är mannen hemmahörande i Västsverige. Han uppges tidigare ha avtjänat ett mångårigt fängelsestraff för narkotikabrott.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer