Foto: TT

Uppgift: Turkiet griper vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Turkiet har utfärdat arresteringsorder för 100 anställda på ett militärsjukhus i Ankara som en del i utredningen av den misslyckade militärkuppen i mitten av juli, uppger tv-kanalen NTV. Turkisk polis ska ha befunnit sig på sjukhuset, men det är ännu oklart om någon har frihetsberövats.

Tidningen Hürriyet skriver att landet planerar att dela upp landets underrättelsetjänst i självständiga enheter för att separera den utländska bevakningen från den inhemska. Underrättelsetjänsten MIT har kritiserats av president Recep Tayyip Erdogan sedan den misslyckats med att varna honom i tid. Enligt Erdogan fick han nys om kuppförsöket först när hans svärson ringde.

Premiärminister Binali Yildirim meddelade i dag att staten tar över militära fabriker och skeppsvarv som tidigare kontrollerats av militären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.