”Folk valde Donald Trump för att de ville ha någonting helt annat”, säger Andreas Utterström i Morgonstudion. Foto: Brendadn Smialowski/AFP & SVT

USA-kännaren om Trump: ”Få presidenter har levererat som han”

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trumps strategi för att bli omvald är att fortsätta vara Donald Trump – det tror USA-kännaren Andreas Utterström. I Morgonstudion listar han fem områden som kommer att spela roll inför höstens presidentval.

Den första punkten som Andreas Utterström lyfter fram är Donald Trumps attityd.

– Han beter sig fortfarande som att det är en kampanj, han är precis som han alltid har varit, han tar ingen skit från mainstream medier och han går alltid till attack. Det var precis så han blev vald och det är precis så jag tror han tänker att han ska bli vald igen, säger Andreas Utterström.

Presidentvalet i USA 2020

Han säger att presidenten fortfarande är väldigt populär inom det republikanska partiet.

– Jag tror inte man ska underskatta att folk valde Donald Trump för att de ville ha någonting helt annat och om det är hans främsta vallöfte då skulle jag vilja påstå att få presidenter har levererat som han.

”Gjort saker som väljarna gillar”

Utöver presidentens attityd listar han ekonomin och coronapandemin, men också hur väl vallöftena från det förra valet har infriats.

– Det har inte blivit någon mur, han har inte avskaffat Obamacare, men å andra sidan har han fått två domare till högsta domstolen som fanns på en lista han presenterade, de har dragit sig ur klimatavtalet och han har sänkt skatten. Han har gjort en hel del saker som väljarna gillar, säger Andreas Utterström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet