USA-koalition: 150 IS-krigare dödade i flyganfall

Uppdaterad
Publicerad

Den USA-ledda koalitionen har dödat 150 IS-krigare i närheten av floden Eufrat i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) i Syrien.

Enligt ett uttalande från koalitionen utfördes ett flyganfall mot ett av IS högkvarter, där anhängarna samlats, efter ett ”omfattande underrättelsearbete”.

IS har förlorat stora områden som terrorgruppen tidigare kontrollerade i Syrien, men fickor längs de centrala delarna av floden Eufrat hålls fortfarande av IS.

Terroriströrelsen IS

– Vi fortsätter att jaga dem som åter igen försöker etablera sig. Det är tuffa strider just nu, säger Earl Brown, talesperson för den amerikanska militären.

Den USA-stödda kurdisk-arabiska milisen SDF som strider mot IS har hjälpt till i förarbetet, enligt uttalandet.

”Kombinationen av underrättelse och konstant bevakning av målet har försäkrat att ingen oavsiktlig inblandning av icke militär personal har skett”, enligt uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terroriströrelsen IS

Mer i ämnet