George H.W. Bush Foto: TT

USA:s ex-president Bush den äldre åter på sjukhus

George H.W. Bush, USA:s 92-årige ex-president, har under den gångna påskhelgen tagits in på sjukhus för att vårdas för en lättare lunginflammation. Han ska nu vara på bättringsvägen och ”vid gott humör”.

Den tidigare amerikanske presidenten George H.W. Bush las under långfredagen före påsk åter in på sjukhus, i efterdyningarna av den lunginflammation han drabbades av i vintras, rapporterar AP.

92-årige Bush ska ha besvärats av en återkommande hosta, och lagts in för observation, uppger en talesperson för ex-presidenten. Läkare konstaterade att han åter drabbats av en lättare lugninflammation, som under helgen kunde behandlas och botas.

”Vid gott humör”

Bush ska nu vara på bättringsvägen och ”vid väldigt gott humör”, men ligger kvar på sjukhus för observation medan han återhämtar sig helt, uppger talespersonen.

I januari vårdades både Bush och hans hustru Barbara Bush på sjukhus i två veckor i ett allvarligare fall av lunginflammation.

Äldst bland ex-presidenterna

George H.W. Bush var USA:s president 1989–1993, och är vid 92 års ålder den äldsta av USA:s nu levande ex-presidenter.

Han är far till en George W. Bush, som var USA:s president 2001–2009.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer