Protester på det av Israel ockuperade Västbanken på torsdagen. Foto: Abbas Momami/TT

Våldspiral på Västbanken – palestinier skjuten

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig palestinier har skjutits ihjäl av israeliska soldater på den ockuperade Västbanken, meddelar det palestinska hälsodepartementet på onsdagen.

Enligt departementet ägde skottlossningen rum i samband med sammandrabbningar med israeliska soldater i ett palestinskt flyktingläger i södra Västbanken.

Den israeliska militären meddelar att människor som kastade stenar mot fordon på en väg invid flyktinglägret beskjutits.

”(Soldater) såg de misstänkta i anslutning till flyktinglägret... och svarade med att öppna eld mot dem. En träff identifierades”, skriver militären i ett uttalande.

Flera dödliga skjutningar

Onsdagens händelse äger rum dagen efter att en israelisk soldat skjutits till döds i norra Västbanken. Gärningsmannen är inte gripen i det fallet och en jakt efter den misstänkte pågår. De israeliska säkerhetsstyrkorna letar också efter en gärningsman som sköt ihjäl en israeliska soldat i östra Jerusalem i lördags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.