Folkmassan som lynchade våldtäktsmannen, som sägs ha varit en illegal invandrare från Bangladesh. Foto: TT

Våldtäktsman lynchad i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna i Dimapur i nordvästra Indien har infört ett utegångsförbud dygnet runt, efter att en våldtäktsman lynchats.

Mannen greps i februari misstänkt för att ha våldtagit en kvinna upprepade gånger. Han släpades ut från fängelset och slogs ihjäl av folkmassan, innan han hängdes upp i ett klocktorn.

Förövaren sägs ha varit en invandrare från Bangladesh och dådet mot honom utfördes efter flera attacker mot företag som ägs av bangladeshier. Områdets befolkning har länge anklagat muslimer från Bangladesh för att bosätta sig här illegalt.

Våldtäkter i Indien

Enligt kommissarien Meren Jamir är läget mycket spänt och man försöker återställa ordningen med hundratals patrullerande poliser. Utegångsförbudet, som gäller dygnet runt, ska fortsätta tills situationen har lugnat ned sig.

Oroligheterna kommer efter att den indiska regeringen har förbjudit visningen av en dokumentär om gängvåldtäkten i december 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter i Indien

Mer i ämnet