– Vi har fått samtal från hela världen där alla frågar om Bubba. Foto: TT

Valpen Bubba gick i rehab för heroin-missbruk – nu har han fått ny familj

Publicerad

Trots att han knappt är ett år gammal har valpen Bubba varit med om mycket. Hans öde, efter att han hittades omgiven av kanyler med både meth och heroin i blodet, blev en världsnyhet, och nu har den dramatiska historien äntligen fått ett soligt slut.

Bubba, en sju månader gammal Jack Russell-Chihuahua-valp, hittades döende i ett motellrum i Tustin, Kaliforien. Både heroin och meth återfanns i Bubbas blod, och hans ägare häktades.

Gå i rehab

Bubba fick gå i rehab för drogmissbruk.

– Vi var bekymrade över hur Bubba skulle ha påverkats av alla droger i hans system, säger Katie Ingram på OC Animal Care, där han genomgått sin behandling, enligt CBS News.

Helt fri från droger

Efter fyra månader visade till slut ett blodtest negativt, och Bubba förklarades helt fri från droger. Nu var det dags att hitta en ny ägare åt honom.

– Vi har fått samtal från hela världen där alla frågar om Bubba. Alla här är mycket fästa vid honom. Det kommer vara både sorgligt och glädjande att se honom få ett nytt hem, säger Ingram.

Kommer få en syster

Nu har ett par i Kaliforien beslutat sig för att ta hand om Bubba.

– De var ett verkligen trevligt par, och de berättade att Bubba kommer att få en syster. Bubba tydde sig direkt till dem, avslutar Ingram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer