Oppositionsanhängare har slagit läger utanför regeringshögkvarteret i Skopje, och fortsätter att kräva att premiärminister Nikola Gruevski avgår. Foto: TT

Stödaktion för Makedoniens regering

Publicerad

Runt 30 000 regeringsanhängare har samlats utanför parlamentsbyggnaden i Makedoniens huvudstad Skopje, för att visa sitt stöd för premiärminister Nikola Gruevski dagen efter ett stort massmöte då kritiker krävde hans avgång.

Ett par kilometer därifrån, utanför det pampiga regeringshögkvarteret, finns ett litet protestläger kvar efter söndagens stora demonstration mot regeringen. Gruevskis belackare anklagar honom för korruption och illegal avlyssning. Makedonien har befunnit sig i en politisk kris sedan valet för ett år sedan, men läget har skärpts efter läckta ljudinspelningar där Gruevski och andra ministrar hörs diskutera sätt att förskingra pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.