Realitystjärnan Kylie Jenner. Foto: AP/TT

Realitystjärnan Kylie Jenner snart dollarmiljardär

Uppdaterad
Publicerad

Realitystjärna, grundare av stort sminkföretag och sociala medier-fenomen. Kylie Jenner, snart 21 år gammal, är på väg att bli dollarmiljardär, skriver affärstidningen Forbes.

Genom sitt sminkföretag har hon sålt mängder av produkter runt om i världen.

Hon får världen att för en stund strunta i Snapchat, hennes bild på nyfödda dottern slog Instagramrekord och snart är hon aktuell i ny säsong av Keeping up with the Kardashians – som har premiär den 6 augusti. Men Kylie Jenner, snart 21 år gammal, är mer än en realitystjärna.

Hennes sminkföretag Kylie Cosmetics är enligt affärstidningen Forbes värt nära 800 miljoner dollar, alltså ungefär 7 miljarder svenska kronor. Kylie själv äger 100 procent av företaget som bara har funnits i några år. Utöver sålda sminkprodukter har hon också tjänat pengar på bland annat kläder och skor.

Hyllar sociala medier för framgången

Tidningen Forbes skriver att hon inom ett år kan att bli den yngsta entreprenören någonsin i världen som blivit dollarmiljadär. Alltså tidigare än Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, som blev dollarmiljardär när han var 23 år gammal.

Världsstjärnan själv lyfter sociala medier som en plattform som har fått henne att nå sådana stora framgångar.

”Jag har så lätt att nå mina fans och mina kunder där”, säger Kylie Jenner till affärstidningen Forbes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.