Under fredagens bråk i det taiwanesiska parlamentet kastades vattenballonger, tidigare i juli var det istället soptunnor som ven genom luften. Foto: Sam Yeh/TT

Här kastas vattenballonger – i Taiwans parlament

Uppdaterad
Publicerad

Parlamentariker i Taiwans huvudstad Taipei kastade vattenballonger och slogs med knytnävarna vid ett stökigt sammanträde under fredagen. Det som föranledde bråket var nomineringen till en chefstjänst på landets tillsynsmyndighet, något som ledamöterna tycks ha haft skilda uppfattningar om.

En ledamot från det ledande Demokratiska progressiva partiet (DPP) slog en annan ledamot i ansiktet efter att denne lagt sin röst på ”fel” kandidat. Oppositionspartiet Kuomintangs parlamentariker kastade i sin tur vattenballonger på sina meningsmotståndare under deras pågående framträdande i parlamentet.

Att våldsamma bråk utbryter i parlamentet i Taipei tillhör inte ovanligheterna. Under de senaste veckorna har flera liknande incidenter ägt rum, bland annat på grund av meningsskiljaktigheter om vilken relation landet bör ha med Kina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.