Vägen till stationen i staden Wenling i Kina fick dras runt det här huset eftersom det äldre paret som äger huset inte ville sälja. Foto: ScanpixVisa alla (3)
Visa alla (3)

Vi flytt int!

Publicerad

När den nya vägen skulle byggas genom staden Wenling i Zhejiangprovinsen i Kina var det ett enda hus som myndigheterna inte fick riva.

Ägarna, ett äldre par, menade att kompensationen de erbjöds av myndigheterna inte var tillräcklig för att bygga ett nytt hus på ett annat ställe, skriver lokala kinesiska medier. Så då fick det bli den här lösningen.

Femvåningshuset fick stå kvar, de boende fick ny utsikt, mycket mer buller och vill de lämna huset är det nog förenat med livsfara. För att inte tala om de eventuella barnfamiljer som bor där.

Hade det inte varit enklare att höja budet lite? Det luktar prestige och osmidig hantering. Men visst är det lite gulligt samtidigt? Den lilla människans seger mot myndigheten i världens största land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer