Vita huset i Washington. Arkivbild. Foto: TT

Vita huset nedstängt – en person omhändertagen

Uppdaterad
Publicerad

Vita huset i Washington stängdes ned på fredagseftermiddagen sedan en man hävdat att han lagt sprängmedel i närheten av byggnaden.

Han greps – och anklagas nu för hotbrott.

Den federala polisstyrkan Secret service, som ansvarar för presidentens säkerhet, uppgav på Twitter att den norra staketlinjen var stängd på grund av misstänkt aktivitet och att uniformerad personal agerade.

En man greps

Lite senare skrev Secret service att man hade omhändertagit en person, men att delar av området var fortsatt avstängda. Den 33-årige mannen hade gått fram till uniformerad personal vid Vita huset och sagt att han hade lagt sprängämnen längs Pennsylvania Avenue som går förbi Vita huset.

Secret service hittade dock inga sprängmedel, uppger AP. Mannen anklagas nu för hotbrott.

Trump inte hemma

Donald Trump är inte i Vita huset utan på väg till Hawaii, men ska sedan resa vidare till Asien – hans första besök i regionen sedan han tillträdde som president, skriver New York Post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.