Sarah Huckabee Sanders lämnar Vita huset i slutet av månaden, skriver Donald Trump på Twitter. Foto: Evan Vucci/TT

Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders avgår

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Huckabee Sanders avgår som pressekreterare för Vita huset i slutet av juni.

– Jag älskar presidenten och mitt jobb. Det viktigaste jobbet jag någonsin kommer att ha är att vara mamma till mina barn och det är dags för oss att gå hem. Tack, herr president, skriver hon på Twitter.

Det var Donald Trump som först meddelade Sanders avgång via sitt Twitterkonto, och presidenten sparade inte på berömmet.

”Efter tre och ett halvt år kommer vår underbara Sarah Huckabee Sanders att lämna Vita huset i slutet av månaden och återvänta hem till Arkansas ...”, skriver Trump på sitt Twitterkonto under torsdagskvällen, svensk tid, och fortsätter:

”... hon är en väldigt speciell person med extraordinära talanger, som har gjort ett otroligt bra jobb! Jag hoppas att hon bestämmer sig för att ställa upp som guvernör för Arkansas – hon skulle vara fantastisk. Sarah, tack för ett bra jobb!”

Donald Trump gav beskedet under torsdagen på sitt Twitterkonto. Foto: Skärmdump

Sarah Huckabee Sanders har varit Vita husets pressekreterare sedan 2017. Vem som kommer att ersätta henne är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.