WHO:s lugnande besked om jultomten – är immun mot coronaviruset

Publicerad

Kommer tomten komma med julklapparna i år, trots att han uppenbarligen är en riskgrupp? Och kommer han kunna flyga till alla länder utan att behöva sitta i karantän? Det var några av de frågor som Världshälsoorganisationen WHO svarade på under måndagens pressträff.

Varje måndag och fredag har Världshälsoorganisationen WHO en pressträff om coronapandemin. Likt Folkhälsomyndighetens pressträffar handlar det oftast om de senaste siffrorna, rekommendationer och restriktioner. Men under måndagens pressträff valde man också att ta upp ett annorlunda ämne, jultomten.

– Han är gammal och är i en riskgrupp, men vi kan berätta att tomten har immunitet mot viruset och efter att ha pratat med honom kan vi bekräfta att han mår bra, sa WHO:s expert på covid-19, Dr Maria Van Kerkhove.

Hör WHO:s lugnande besked om jultomten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.