Flest finska herrspelare i Örebro hockey

Uppdaterad
Publicerad

Örebro hockey har för tillfället flest finska spelare med sina fyra, i SHL-hockeyns liga. Rasmus Rissanen, som bland annat spelat i NHL:s farmarliga AHL, är en av de finska hockeyspelarna i Örebro. Han inleder nu sin andra säsong i Örebro.

De fyra finska spelarna ses alla som kännbara förstärkningar i laget. Rasmus Rissanen har en bakgrund i NHL och KHL innan han kom till Sverige och Örebro.

Backen Kristian Näkyvä har även han en gedigen spelarbakgrund, med ett par hundra matcher, i såväl andra svenska som finska ligor innan han kom till Örebro hockey.

Anfallsspelet sköts av finländare

Örebro har värvat två erfarna spelare till sitt anfallsspel den här säsongen. Sakari Salminen har spelat flera hundra matcher i KHL och i den finska ligan, likaså Joonas Raskin, som spelat 400 matcher, även han i finska ligan och samlat ihop 200 poäng där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.