Ny sverigefinsk låtskrivartävling igång

Uppdaterad
Publicerad

Sverigefinländarnas delegation vill lyfta fram sverigefinsk musik och kultur

Sverigefinländarnas delegation anordnar en ny låtskrivartävling i vår. Tävlingen är redan igång, och vinnaren utses i slutet av april. Syftet är att lyfta fram sverigefinska kompositörer och textförfattare, och att synliggöra sverigefinsk kultur.

I juryn ingår kända musiker som Anna Järvinen, Adam Tensta och Mikko Rajala, samt Sinikka Lindquist som representerar Sverigefinländarnas delegation.

Svenska är okej!

Låtens text kan vara på svenska eller på finska, eller både och, och man kan fritt välja musikstilen. Mikko Rajala från juryn uppmuntrar alla sverigefinländare oavsett ålder eller bakgrund att skicka in sina alster:

– Många som är födda i Sverige men har finska rötter upplever att de ingår i en sverigefinsk tradition. De kan inte finska alla gånger, utan uttrycker sig på svenska, men här ha de möjlighet att delta på det språk som är starkare hos dem.

Läs mer på sverigefinne.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.