Tydliga riktlinjer på väg avseende ersättningar för avbokade flyg

Uppdaterad
Publicerad

Allmänna reklamationsnämndens mål är att både konsument och flygbolag får veta vad som gäller

– Vi har sett att resebolagen och flygbolagen har annorlunda uppfattning än till exempel Konsumentverket om vad pandemin har för betydelse för resebolagets rätt eller skyldighet att betala tillbaka biljettkostnaden, säger Allmänna reklamationsnämndens chef Marcus Isgren.

Just nu kan det ta upp till ett halvår innan ärendet hanteras på Allmänna reklamationsnämnden. Tydliga riktlinjer ska formuleras under de kommande veckorna, så att konsumenterna ska få sina ärenden avslutade snabbt på annat håll:

korona

– Om vi uttalar oss tydligt och vägledande i olika beslut så berättar vi hur vi ser på detta. Då kan det användas hos företagen och konsumenterna, att själva lösa tvisterna, så behöver de inte komma hit. Det är tidsbesparande både för dem och oss, fortsätter Isgren.

Se inslaget där även jurist Maja Lindstrand från Konsumentverket intervjuas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

korona

Mer i ämnet