Jimmie Åkesson: Invandring dåligt sätt att hjälpa

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna vill drastiskt minska invandringen och i stället hjälpa flyktingarna i närområdet kring konflikthärdarna. I Agenda fick Jimmie Åkesson tillfälle att förklara partiets flyktingpolitik.

Enligt Sverigedemokraterna är det bättre att stödja flyktingar från Syrien där de befinner sig än att ta emot en del av dem i Sverige. Partiet vill öka Sveriges bidrag till FN:s flyktingorgan UNHCR med en miljard kronor och samtidigt minska invandringen med 90 procent.

Det menar SD är ett effektivare och humanare sätt att använda pengarna.

Val 2014

– Behovet av resurser i närområdet kring Syrien är jättestort. Det är länder som tagit ett stort ansvar, sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Agenda och hänvisade till ett inslag i programmet.

Jimmie Åkesson sade att det ”nog finns miljarder människor” i världen som skulle få det bättre av att komma till Sverige.

– Men det handlar inte om det. Det handlar om att hjälpa så många flyktingar som möjligt. Det måste vara utgångspunkten för flyktingpolitiken.

– Invandring till Sverige är ett väldigt dåligt sätt att hjälpa flyktingar. Vare sig vi vill det eller inte kommer de flesta flyktingar att vara kvar i närområdet, sade SD-ledaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet