Foto: SVT

Många attacker mot Stefan Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas Stefan Löfven var den som angreps mest i kvällens partiledardebatt, enligt statsvetaren Anders Sundell som detaljstuderat utspelen.

Hela 32 gånger attackerades S-ledaren Stefan Löfven av de andra under partiledardebatten. Det visar statsvetaren Anders Sundells detaljstudier av debatten. Antalet kan jämföras med Fredrik Reinfeldt som blev angripen tio gånger. Gustav Fridolin (MP) och Jimmie Åkesson (SD) blev angripna nio gånger vardera.

Stefan Löfven har också fått ordet av programledarna flest gånger, något som hänger ihop med attackerna mot honom enligt Anders Sundell.

Val 2014

– Det har varit en del svar på attackerna, när de har gått på honom så har han fått ordet för att försvara sig.

Sundell säger också att de två partiledarna mest vill prata med varandra.

– När Reinfeldt fick en fråga av Jonas Sjöstedt så vände han sig istället till Stefan Löfven, på så sätt blev det mycket Löfven i debatten.

”Lööf satsar på konfrontation”

Anders Sundell har också lagt märke till olika taktik hos de två partier som ligger sämst till i opinionsmätningarna: Kristdemokraterna och Centerpartiet.

– Annie Lööf satsar på konfrontation och angriper framförallt Stefan Löfven. Medan Göran Hägglund mer berättar vad han vill och när han kritiserar så blir det ofta oppositionen som grupp.

Se hela debatten i toppen av artikeln

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet