• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Cecilia Gralde, Samir Abu Eid, Kristina Hedberg, Axel Gordh Hummelsjö, Lotta Bouvin, Mats Knutson och Margit Slberstein är några av de SVT-profiler som är på plats i Almedalen 2014. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Följ politikerveckan i Almedalen på svt.se

Publicerad

Politikerveckan i Almedalen är intensivare än någonsin mitt i supervalåret 2014. SVT är på plats och direktrapporterar hela veckan.

Den valintresserade gör rätt i att ställa klockan – Gomorron Sverige sänder direkt från Almedalen med start klockan sju varje morgon.

Hela dagen kan du dessutom följa SVT:s direktrapportering på webben där du snabbt får de hetaste nyheterna och en nära inblick bakom kulisserna i spelet bakom Almedalen.

– Genom Sveriges bästa politikreportrar kommer vi att leverera starka nyheter samtidigt som vi genom vår direktrapportering kan bjuda publiken på det som vanligtvis inte syns i nyhetsflödet, säger Anders Naeselius, redaktör för valbevakningen på svt.se.

Alla tal direktsänds

Hela dagen mellan kl 09.30- 16.40 direktsänder SVT ett urval av Almedalens tusentals seminarier och evenemang på webben och i SVT2. I ”Pers hörna” samlar Per Malm intressanta gäster som får diskutera viktiga politiska frågor.

Varje dag blir det också mediespaning med Katarina Andersson.

Även partiernas presskonferenser och partiledarnas tal på kvällen sänds direkt. Dessutom återkommer Partigrillen med Filip Struwe, där intresseorganisationer får grilla politikerna med tuffa frågor.

– I år känns det mer spännande än på länge att vara i Almedalen, säger Eva Landahl, ansvarig för SVT:s valutbud.

I Debatt Almedalen varje kväll kl.20.00 intervjuas den partiledare som precis avslutat sitt tal i Almedalen. Därefter blir det debatt med inbjudna gäster i aktuella frågor under ledning av Axel Gordh Humlesjö.

Valkompassen lanseras

På torsdagen, inför Almedalsveckan, lanserades också SVT:s valkompass inför höstens riksdagsval.

– På scenen i Almedalen kan publiken gå in i små valbås och testa vilket parti som stämmer bäst överens med deras åsikter, säger Eva Landahl.

Fakta: Almedalen

Visa

Pågår 29 juni – 6 juli 2014.

29 juni: Socialdemokraternas dag
30 juni: Kristdemokraternas dag
1 juli: Sverigedemokraternas dag
2 juli: Miljöpartiets dag
3 juli: Moderaternas dag
4 juli: Vänsterpartiets dag
5 juli: Folkpartiets dag
6 juli: Centerpartiets dag

(SVT)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2014

Mer i ämnet