Foto: TT

Förslag: Sänkt avgift för fast jobb

Uppdaterad
Publicerad

Satsningar på utbildning och lägre arbetsgivaravgifter för fasta anställningar. Så ska arbetslösheten pressas ner enligt en forskarrapport som beställts av Socialdemokraterna och som lämnas till S-ledaren Stefan Löfven på onsdagen.

Två andra förslag i rapporten är höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och ”spadfärdiga” infrastrukturprojekt att sätta in i lågkonjunktur.

I sin rapport sågar forskargruppen sänkta arbetsgivaravgifter för unga, det är för dyrt och skapar få jobb, skriver de på DN Debatt.

”Reinfeldt: Vi har skapat 100 000 jobb”

– Stefan Lövfen har uttryckt ett mål att ha EU:s lägsta arbetslöshet, så det han och Socialdemokraterna måste göra är att säga hur många jobb och vilka reformer som leder till detta. Vi har sänkt inkomstskatten med 84 miljarder, vilket analyser visar har resulterat i 100 000 varaktiga jobb, säger statsminister Fredrik Reinfeldt (M) i en kommentar till den forskarrapport som presenterades i dag till TT.

Ett av förslagen var att höja taket i arbetslöshetsförsäkringen. Hur ser du på det?

– Det S måste göra är att presentera det viktigaste, nämligen hur de ska öka drivkraften som leder till högre sysselsättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2014

Mer i ämnet