Foto: TT

KD vill ha ”gympa” varje dag i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Göran Hägglund drar fram skolidrott som ett äss i rockärmen för att höja opinionssiffrorna. Han säger att han vill att det ska vara ”gympa” varje dag i skolan.

Inför kvällens tal i Almedalen har Göran Hägglund avslöjat några av punkterna han ska ta upp. Han tänker tala om försvaret, vården och skolidrott.

– Det här kommer att v­ara en angelägen fråga för oss i budgetförhandlingarna med den övriga Alliansen, säger han till Aftonbladet.

Ska leda till bättre skolresultat

Han berättar både för TT och Aftonbladet att det är viktigt med mer idrott i skolan och att det finns flera anledningar till detta. Förutom hälsoskälet för de som inte rör sig på fritiden betonar Hägglund även hur mer idrott kan leda till bättre resultat i andra ämnen.

– Idrott varje dag kommer att leda till en bättre stämning i klassrummet, bättre prestationer av eleverna och att fler kommer kunna klara skolan med godkända betyg. Ska vi k­lara matteresultaten i Sverige måste vi börja med idrotten, säger Hägglund till Aftonbladet.

Prioriterad fråga i förhandlingar

Den kristdemokratiske partiledaren tänker trycka på för att det ska bli verklighet om det blir en valseger för alliansen.

– Det här kommer att v­ara en angelägen fråga för oss i budgetförhandlingarna med den övriga Alliansen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2014

Mer i ämnet