Foto: SVT

KDU-ordföranden vägrar svara på flyktingfrågan

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas ungdomsordförande Sara Skyttedal väckte stor uppmärksamhet med sin debattartikel om att man måste börja diskutera hur många flyktingar Sverige kan ta emot. Men när hon medverakde i Aktuellt vägrade hon att ge ett rakt svar på frågan om hon vill begränsa invandringen.

KDU-ordföranden Sara Skyttedal skrev i dag på Dagens Nyheters debattsida att Sverige ”seriöst måste börja diskutera var gränsen går för hur många flyktingar vi kan ta emot”.

Debattartikeln mötte en storm av motreaktioner, särskilt inom det egna partiet. Den tidigare KDU-ordföranden Ella Bohlin reagerade starkt och skrev på Twitter: ”Förmodligen det sämsta jag läst. Jag skäms”.

Val 2014

Partisekreterare Acko Ankarberg Johansson menade att det är svenskarnas skyldighet att ta emot flyktingar.

”Praktisk gräns”

När Sara Skyttedal deltog i en debatt i Aktuellt med SSU-ordföranden Gabriel Wikström var en fråga till henne om hon vill begränsa invandringen och svaret blev:

– Oavsett vad man vill eller inte finns det en praktisk gräns.

Informerade partiledningen

Frågan upprepades tre gånger, men svaret blev olika variationer på temat att det finns en praktisk gräns.

I debatten framgick det även att Skyttedal informerade partiledningen om att debattartikeln skulle komma.

Hon ville inte svara på vilka reaktioner hon fick inför publiceringen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet