Özz Nujen, Aron Flam och Bianca Kronlöf har alla skrivit på #minskola.

Ny satsning – dela med dig med #minskola

Publicerad

Vilken person eller händelse i skolan har betytt mycket för dig? I samband med vår granskning av skolan vill vi läsa dina berättelser.

Genom hashtaggen #minskola startar #DinRöst en social kampanj för att visa hur skolan är en plats som formar oss som människor och påverkar våra livsval.

Flera kända profiler har redan delat med sig av sina historier genom #minskola.

Özz Nujen ansågs vara mattegeni

Som ung ansågs Özz Nujen – i dag framgångsrik komiker – vara ett mattegeni. Hans högstadielärare uppmuntrade honom att söka till Danderyds gymnasium som var en specialskola för mattebegåvningar.

”Men sen sa min SYO-konsulent, på fullaste allvar, att ’du, Özz, det kommer gå dåligt för dig, ni invandrare kommer inte få några jobb’” berättar Nujen på #DinRöst på Facebook under hashtagen #minskola.

”Lånade ut alla matteböcker”

I samma flöde beskriver konstnären och skådespelaren Bianca Kronlöf hur hennes högstadielärare haft en avgörande betydelse för att hon idag gör vad hon brinner för: ”Peter lånade ut alla matteböcker till mig och så satt jag med min mamma och räknade en halvtimme varje dag, hela sommarlovet. Hade jag inte fått godkänt i matte efter den sommaren hade jag inte gått på gymnasiet, jag hade inte kommit in på teaterhögskolan.”

”Så jävla bortskämt”

Ståuppkomikern Aron Flam skriver om hur hans judiska bakgrund präglade hans erfarenheter av svenska skolan och om sin stora sorg över ”alla våra förlorade genier”. ” Det är bara så jävla bortskämt. Vi lever i ett land med fri utbildning åt alla. Och vi värderar den inte” skriver Flam.

#DinRöst kommer att sköta om #minskola under hela SVT Nyheters skolgranskning och kontinuerligt lyfta fram våra användares erfarenheter på våra sociala plattformar, nyhetswebben och i teve.

Vilken person eller händelse i skolan har betytt mycket för just dig? Dela din berättelse genom #minskola och #dinröst, som ett inlägg på Twitter, Instagram eller Facebook. Vill du hellre använda mail är adressen dinrost@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fokus skola

Mer i ämnet