Foto: TT

Nya protester mot Jimmie Åkesson

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson möttes av massiva protester när han slutspurtade på Södermalm i Stockholm. Ägg kastades mot scenen under Åkessons tal.

Jimmie Åkesson avslutade sin valturné på Nytorget i Stockholm. Torget var fullt med motdemonstranter som försökte överrösta SD-ledaren. Från ett fönster hade någon hängt ett lakan med texten ”Fuck racism”.

– Det är massa burop och människor skriker ”inga rasister på våra gator”. Protesterna var massiva när Jimmie Åkesson kom upp på scenen. Polisen har även fört bort flera personer, säger SVT:s reporter på plats.

Val 2014

Åkesson talade bland annat om pensionärerna.

– Den välfärd som vi tar för given har byggts av pensionärerna. Det är skamligt att de inte kan leva på sin pension, sade han.

Blev ”tårtad” på samma plats

SD-ledaren underkände regeringens åtgärder för att skapa jobb och kallar dem ineffektiva. Sänkta arbetsgivaravgifter för mindre företag är en av vägarna som partiet föreslår i stället.

Det var på Nytorget som Jimmie Åkesson i november i fjol blev tårtad när partiets valkampanj drog i gång. En kvinna dömdes senare för tårtattacken.

En person greps för äggkastning

Ägg kastades i riktning mot Jimmie Åkesson under hans tal på Nytorget.

– Vi har en person gripen för den händelsen, säger Towe Hägg, presstalesperson för polisen i Stockholms län, till TT.

Hon säger att polisen har identifierat en handfull personer som uppträder stökigt vid Nytorget.

Tidigare under dagen möttes Åkesson av demonstranter när han valspurtade i Malmö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet