Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, lyckades på tisdagen bli instängd på sin egen toalett av sin katt. Foto: TT/Privat

Partiledare inlåst på toa – av katt

Uppdaterad
Publicerad

Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, lyckades på tisdagen bli instängd på sin egen toalett av sin katt. Med pepp från sociala medier lyckades hon bli fri – med hjälp av en nagelknipsare.

”En nackdel med att renovera badrumsdörren är att det inte finns ett handtag på insidan. Om en katt trycker till dörren från utsidan blir man instängd. Som jag är nu. Min flickvän lämnade just Sollentuna, så jag blir utsläppt om en timme eller så...”

Så skrev Piratpartiets ledare på sin Facebooksida tidigare i kväll. Och kommentarerna lät inte vänta på sig – förslag på hur hon skulle ta sig ut strömmade in. Många förslog att hon skulle göra som tv-figuren MacGyver – tillverka ett finurligt verktyg av tandborste, pincett, nagelknipsare och annat och dyrka sig ut.

Troberg uppdaterade följarna med hur fritagningsförsöken gick:

”Dagens tips: Man kan pilla loss en fastnad nagelfil med en nagelsax. Nackdelen är att man skär sig och börjar blöda...  Dörren är alltjämt låst från utsidan.”

Politikern lyckades till slut ta sig ut, utan vare sig flickvän eller låssmed.

”Nagelknipsare + dörrmoj + MacGyver-spirit = FREEDOM!”

– Alla har en liten MacGyver i sig, kommenterar hon det spännande händelseförloppet till SVT Nyheter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.