Åsa Romson (MP), Stefan Löfven och Carin Jämtin (S) höll en presskonferens på måndagseftermiddagen där man sa att man fortsätter samtalen om ett regeringssamarbete. Foto: SVT

S och MP: ”Har haft ett första samtal”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade i dag kallat till en kort pressträff. De berättade att de haft inledande samtal om regeringbildning. – Vi ska träffa Sjöstedt så fort det går, sade Stefan Löfven.

S-ledaren Stefan Löfven meddelade tidigare i dag att han skulle träffa Miljöpartiet för samtal om regeringssamarbete. Under en mycket kort pressträff visade S-ledaren och språkrören upp sig efter en första diskussion.

– Vi har haft ett första samtal, vi kommer fortsätta samtalen så att vi kan bilda en socialdemokratiskt ledd regering, sade Löfven.

Inget möte med V ännu

Löfven bekräftade tidigare i dag att samtal även ska föras med Vänsterpartiet. På pressträffen hade han ännu inte träffat V-ledaren Jonas Sjöstedt, och han visste inte om det kommer att ske i dag.

– Vi ska träffa Sjöstedt så fort det går.

Miljöpartiets språkrör sade sig också vara villiga att gå vidare med samtalen. Det kan också bli aktuellt att bjuda in flera partier.

– Det är fullt rimligt att prata med flera partier, sade Romson.

– Vi fullföljer det som vi har pratat om, vi ser varandra som naturliga samarbetspartners, men vi vill söka så brett stöd som möjligt, sade Stefan Löfven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2014

Mer i ämnet