Så är den typiske centerpartisten

Publicerad

Centerpartiets väljare är ofta en pensionär. Och de är sämst i Alliansen på att bädda sängen. Det visar Niklas Källners väljarskola.

Den typiske centerpartisten har, enligt humorinslaget i Utfrågningen, redan gått i pension. De är sämst i Alliansen på att bädda sängen och de bryr sig inte om mode.

Centerpartiets slogan är ”närodlad politik”. C-väljaren Carina vet inte vad det innebär. Hon har faktiskt aldrig hört talas om det.

– Nej, det har jag inte tänkt på, säger hon till SVT:s reporter Niklas Källner.

Det finns en konflikt som puttrar mellan de ideologiska krafterna i partiledningen och gräsrötterna ute i landet, menar Källner. Det handlar om frågor som att avskaffa public service, legalisera månggifte och legalisering av cannabis.

– Jag vill inte odla cannabis, är du galen? Vi ska inte ha någon cannabis, bort med cannabis, säger c-väljaren Anna-Lena.

Men det finns ju de på Stureplan som vill ha det?
– Ja, men inte vi. Det kan de ha då.

Se hela inslaget med de typiska C-väljarna här ovanför.

Faktan

Visa

Faktan baseras på opinonsmätningar om väljarnas åsikter och levnadsvanor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Niklas väljarskola

Mer i ämnet