”Du fortsätter din vansinniga politik”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten hettade till när frågan om rasism på arbetsplatserna kom upp. Alla åtta partier var överens om att det förekommer, sedan blossade det upp mellan SD:s Mattias Karlsson och integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Erik Ullenhag reagerade över att programledarna sa att alla är överens. Han tog ordet och sa att ”Varje samhällsproblem skyller SD på invandring, varje gång”.

– Så säg inte att jag är överens med Sverigedemokraterna, varje gång de gör det ska jag tacka människorna som jobbar intom äldreomsorgen som hjälper Sverige.

”Desinformationsminister”

Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas företrädare i debatten, gav svar på tal:

– För det första vill jag säga att vi inte skyller på invandringen, vi skyller på dig Erik Ullenhag. Du är betydligt bättre på att vara desinformationsminister än att vara integrationsminister.

– Utanförskapet som ni lovade att lösa, det har ökat under din tid som integrationsminister. Ni har inte löst några som helst problem, ändå fortsätter ni med samma vansinniga politik.

”Tycker i grunden olika”

Ullenhag betonade att det är stora skillnader mellan partierna. Att Folkpartiet inte vill skicka människor till ”krigets Syrien ifall det är alternativet just nu, för det är människor som knackar på vår dörr och där tycker vi i grunden olika”.

– Men vi ska också beskriva verkligheten korrekt. Vi har minskat utanförskapet under alliansregeringen med 200.000 personer. Var tredje läkare i vårt land är född i ett annat land, jag vill tacka de människorna istället för att du beskyller de för Sveriges problem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Jobbdebatten

Mer i ämnet