Foto: TT

Spricka mellan S och MP

Uppdaterad
Publicerad

I den första stora tv-debatten inför valet blev det tydligt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte är överens om krogmomsen.
MP är inne på alliansens linje med en lägre krogmoms – S vill höja den igen.
– Vi har provat den här politiken och resultatet får man säga är rätt uselt, säger Ylva Johansson.

Ungdomsarbetslöshet och jobb inom restaurangbranschen var ämnet som inledde den stora jobbdebatten på SVT.

Alliansen har med stöd av Miljöpartiet sänkt krogmomsen. Socialdemokraterna har varit tydliga med att de vill återställa krogmomsen, något som Ylva Johansson (S) var tydlig med även i söndagens debatt:

– Vi socialdemokrater vill inte behålla rabatten med sänkt krogmoms. Vi har provat den här politiken och resultatet får man säga är rätt uselt.

”Vi ska ha kvar den”

Miljöpartiets Per Bolund var lika tydlig åt andra hållet, Miljöpartiet vill behålla krogmomsen på samma nivå som i dag:

– Vi går till val på att vi ska ha kvar den sänkta krogmomsen. Vi tror att det är bra för miljön, säger Bolund som ändå säger sig vara säker på att det inte blir problem att regera tillsammans med Socialdemokraterna vid en eventuell valseger i höst:

–Vi har kommit överens tidigare i många budgetar, så det är jag inte alls det minsta orolig över. Vi kommer att diskutera oss fram till en lösning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2014

Mer i ämnet