Foto: Skärmdump Twitter/SVT

M-politiker utesluts efter twittrande

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna utesluter nu Björn Schaerström, fullmäktigeledamot i Vallentuna, efter att han twittrat nedsättande om regeringens invandringspolitik.

Schaerström har genom ”uttalanden och aktiviteter skadat partiet”, skriver Moderaternas partisekreterare Kent Persson i ett pressmeddelande. Även en partimedlem från Ekerö utesluts av samma anledning. Begäran om uteslutning kom från länsförbundet i Stockholms län.

– Det är tragiskt att det är så lågt i tak inom Moderaterna, säger Björn Schaerström när SVT får tag i honom på telefon nu i kväll.

– Är det någon som har skadat partiet är det partiet självt, säger Björn Schaerström.

Björn Schaerström har genom en lång rad inlägg på Twitter hårt kritiserat såväl enskilda politiker som Alliansens invandringspolitik i stort. Enligt Schaerström är integrationsminister Erik Ullenhag ”en jubelidiot” och Fredrik Reinfeldt ”en blind gås”.

– Ja, det är lite hårda ord. Men det får man tåla. Det är ingenting mot att föra en så oansvarig invandringspolitik som partiet gör och sedan mörka vad man sysslar med.

”Hallå du korkade Zoran Ismail! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare! MEN VI VILL TA MIG FAN INTE FÖRSÖRJA DEM!!!”, skrev Björn Schaerström på sin Twitter i mitten av februari.

Till SVT bekräftade Schaerström att det var hans Twitterkonto. Han ville då inte kalla sig främlingsfientlig, men säger samtidigt att människor som inte kan försörja sig själva inte borde få komma till Sverige.

– Jag är inte beredd att betala för människor som kommer hit av ekonomiska skäl. Det är för många vi måste försörja i dag.

– Det är helt oacceptabelt, vi tar bestämt avstånd från honom. Det är ett uteslutningsärende och det behandlas skyndsamt, sade Elisabeth Somp, kommunikationschef Moderaterna Stockholm stad och län, när publiceringarna avslöjades.

När det gäller sin fortsatta politiska karriär säger Björn Schaerström att han kommer fortsätta att kämpa för de frågor han tycker är viktiga. Men han kommer inte att bli Sverigedemokrat, säger han till SVT.

– Absolut inte. Jag har inga sympatier med Sverigedemokraterna. Men jag står för min uppfattning när det gäller invandringspolitiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer