Ut med sjukvård – in med miljö

Uppdaterad
Publicerad

Fem veckors granskning av sjukvården är över – med hjälp av våra tittare och läsare blev den en succé.
Nu ska vi granska miljön, och vi vill ha din hjälp.
– Skicka in tips och idéer på vad vi borde ta upp i våra sändningar och på webben, säger Johanna Johnsson, planeringsredaktör på SVT.

Först ut i miljögranskningen blir det kollektivtrafiken som synas. Reportrarna Johan Zachrisson Winberg och Love Benigh går igenom hur kollektivtrafiken har förändrats de senaste decennierna, och vad partierna vill göra med kollektivtrafiken i framtiden.

– Vi fortsätter att granska de frågor som svenska folket tycker är viktigast. Nu kommer det att handla särskilt om vår miljö i ungefär en månad. Först om kollektivtrafik och bilåkande. Under veckorna som följer blir det sedan rapportering om bland annat vindkraft, ekologisk mat och kemikalier i vardagen, säger Johanna Johnsson.

Granskningen av sjukvården byggde till stor del på tips och inspel från våra tittare och läsare. När vi nu inleder granskningen av miljöpolitiken med att titta på kollektivtrafiken vill vi återigen ha hjälp, säger Johanna Johnsson.

– Vi vill gärna att ni som följer vår rapportering hjälper oss genom att skicka in tips och idéer på vad vi borde ta upp i våra sändningar och på webben. Delta också gärna i diskussionerna på #dinröst på Twitter, Instagram och Facebook.

Valets viktigaste frågor

Vården och miljön är bara två i en lång rad områden som vi kommer att fokusera på under våren.

Ämnena har valts ut genom en Sifomätning där de tillfrågade fick välja vilket ämne de tycker är viktigast i riksdagsvalet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fokus miljö

Mer i ämnet