Vargfrågan för snabb för Adaktusson

Uppdaterad
Publicerad

I Toppkandidaternas snabbfrågor ska partitopparna snabbt svara ja eller nej.
När Lars Adaktusson fick frågan om EU ska kunna stoppa den svenska vargjakten svarade han snabbt ja, men ångrade sig.

Reaktionerna mot Adaktussons svar om vargjakten kom snabbt. Hans Karlsson skrev i SVT:s chatt med Adaktusson och frågade om han ”verkligen menade att EU ska bestämma om vargjakten i Sverige?”.

Adaktusson svar kom direkt:

– Bra att du frågar om det. Mitt svar kom för snabbt; vi vill självfallet att vargjakten ska avgöras av Sverige. Inte i Bryssel. Ursäkta mitt alltför snabba svar.

Svar på Twitter

Även signaturen Lennart reagerade över Adaktussons svar på snabbfrågan:

”Med din uppfattning i vargfrågan kan jag ej lämna min röst på dej, hade tänkt rösta på Lars A. men när jag hörde ditt bestämda svar i vargfrågan så ändrar jag min valstrategi, klart slut!!!!”

Även Kristdemokraterna centralt ville betona att det var ett för snabbt svar som kom från partiets toppkandidat till EU. Under tiden som chatten var igång kom en tweet från @kdriks:

”Förtydligande av Ladaktusson efter toppkandidaterna : det är Sverige, inte EU ska besluta om vargjakten i Sverige. svpol

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Toppkandidaterna

Mer i ämnet