Foto: SVT

Löfven: ”Vi har gjort allt vi kunnat”

Uppdaterad
Publicerad

S-ledaren Stefan Löfven är nöjd med partiets valspurt och hoppas att det ska räcka till ett regeringssikte. Det sade han i SVT:s stora valvaka.

Stefan Löfven tog en paus från ett sista möte med den politiska valledningen vid Socialdemokraternas partihögkvarter för att svara på några frågor i SVT:s valvaka.

– Det känns väldigt bra, vi har gjort en fantastisk valrörelse. Jag vill ge en stor eloge till alla valarbetare där ute. Vi kan bara kort och gott säga att vi har gjort allt som vi har kunnat.

Val 2014

”Sverige behöver förändring”

Han hoppas förstås ta över statsministerposten efter valet.

– Vi vill ha ju ha ett regeringsskifte och att jag ska bli statsminister. Sverige behöver en förändring nu efter de här åtta åren.

Kunde du tänka dig att du skulle stå här för fyra år sedan?

– Nej då var jag IF Metalls förbundsordförande, jag hade tänkt fortsätta med det men nu blev det inte så och jag är väldigt stolt över att ha det här uppdraget och leda partiet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet